Ring ind og book en behandling på 33 75 10 05. Find os på Nygade 6, 3.sal tv, 1164 København.

Denne artikel omhandler akupunktur-nåleteknik og en traditionel men ikke offentlig tilgængelig metode til at opøve sine færdigheder som akupunktør.

 

feng laoshi pulseMartin og Dr Feng

 

I Hangzhou mødte jeg den nu pensionerede Dr. Feng Ning Han, som jeg var elev hos i de tre år jeg opholdte mig i Kina. Dr. Feng er en meget karismatisk og eminent kinesisk læge, som startede sin karriere med at behandle patienter sammen med sin far i klinikken da han var 9 år gammel. Under Dr. Feng lærte jeg Jiu Gong Zhen, ’De Ni Paladsers Nåle’, en familiestil af akupunktur der udspringer i taoistisk filosofi og medicin.

Feng laoshi

Dr. Feng understregede altid vigtigheden af god nåleteknik og ikke  mindst den sensitivitet det kræver at manipulere med energien i  akupunkturpunktet. For at optræne dette gav han mig en sensitivitets-øvelse hvor man træner sine evner i at mærke energien. Han kaldte det  for Yin metoden, i modsætning til Yang metoden hvor man øver sit  indstik i hårdt sammenrullet papir, en appelsin eller traditionelt i en grisefod.

Yin metoden:

Man tager et glas og fylder med vand til kanten, herefter klipper man et lille stykke kvadratisk papir ca. 0.5 x 0.5 cm som man lader flyde på vandets overflade. Herefter tager man en 1½ cun eller 2 cun akupunkturnål og sætter forsigtigt på papiret der flyder på vandet. Øvelsen går nu ud på at holde nålens spids på papiret uden at det synker. Man kan når man bliver øvet mærke modstanden fra vandet i papiret. Progressionen er at tage et mindre og mindre stykke papir. Jeg træner stadig fra tid til anden og bruger et de små runde stykker papir fra en hullemaskine. (endelig noget de kan bruges til…)

yin methodmartinnåleteknik

Prøv øvelsen i 10 min dagligt i 30 dage og mærk forskel i din nåleteknik.