Ring ind og book en behandling på 33 75 10 05. Find os på Nygade 6, 3.sal tv, 1164 København.

Nu hvor foråret kigger frem, betyder det, at pollensæsonen starter. Er du blandt de mange, der lider af denne type allergi?

Op mod en million danskere lider af pollenallergi og Statens Institut for Folkesundhed regner med, at der i år 2020 vil være 800.000 flere danskere med allergi.

Her i foråret er det elm og specielt birk, som giver høfebersymptomer. Om sommeren er det især græs og bynkepollen der er skyld i symptomerne.

I forbindelse med allergi taler man om allergener og antistoffer. Allergener er de stoffer, som udløser opbyggelsen af antistoffer, ved kontakten med slimhinderne. Der udløses så fra de såkaldte mastceller, der er store celler i slimhinden, et udløb af histamin. Det er denne histamin, som medfører symptomerne.

De almindelige symptomer på høfeber er kraftige nyseture, tilstoppet næse samt kløende og løbende øjne. Mange får desuden også astmasymptomer; hoste, vejrtrækningsbesvær, lyd på vejrtrækningen, trykken for brystet. Desuden ses ofte træthed, utilpashed og hovedpine.

Nogle personer med pollenallergi får symptomer året rundt, hvis de spiser fødevarer, som krydsreagerer med pollen. Andre har kun symptomer i pollensæsonen. Studier viser, at diabetikere og patienter med hjertekarsygdomme ligger på et bedre niveau i vurderingen af livskvalitet end allergikere oplever i pollensæsonen.

Den lægelige behandling mod pollenallergi er oftest anti-histaminer men i mange tilfælde anvendes binyrebarkhormon enten som spray eller i indsprøjtninger. Desværre er der en del bivirkninger forbundet med især binyrebarkhormon. Ved langtidsbrug kan der bl.a. opstå svimmelhed, forhøjet blodtryk, osteoporose, nedsat sårheling, hudproblemer og binyreskader. Brugen af næsesprays, der ofte opfattes som harmløse kan også give bivirkningen som hovedpine, svimmelhed, kvalme og opkast og i nogle tilfælde øge tendensen til svampeinfektioner i næsen.

Det er en kendsgerning at brugen af mere og mere medicin ikke betyder et bedre helbred og med risikoen for bivirkninger er det derfor vigtigt at nedsætte brugen af disse midler til et minimum.

-Men der er hjælp at hente, da Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) og især akupunktur er effektivt i behandlingen af høfeber.

I kinesisk medicin anskues de fleste sygdomme som ubalancer i kroppen, ved eksempelvis allergier er det oftest en ubalance i Lunge-systemet eller i Wei Qi systemet, -oversættes bedst som ’beskyttende energi’. Den beskyttende energi er meget nært forbundet med den moderne forståelse af immunsystemet. Ved at balancere det eller de systemer der er involveret og samtidig behandle symptomerne kan man ofte se en betydelig reduktion i symptomer og gener ved høfeber.

Et studie fra 2004 af the American Academy of  Pediatrics viste at akupunktur var bedre end placebo i behandlingen af allergier hos børn og der ingen bivirkninger var ved akupunkturen. Et andet studie af nyere dato viste at akupunktur kombineret med urtemedicin var effektivt og sikkert i behandlingen af sæsonallergier hos voksne.

Min erfaring viser, at det er bedst at starte akupunktur behandlingerne før pollensæsonen er i fuld gang, og at man derved kan nedsætte sine symptomer væsentligt.

Ofte kan 4-6 behandlinger gøre en stor forskel på kroppens håndtering af pollensæsonen.

Jeg kombinerer ofte akupunktur behandlingerne med naturlige anti-histaminer som kan gives i tilskud, eksempelvis C-vitamin, Magnesium og Quercetin.

 

Hvis du lider af høfeber eller kender nogle der gør er du velkommen til at kontakte mig for behandling.

 

DSC_7932