Ring ind og book en behandling på 33 75 10 05. Find os på Nygade 6, 3.sal tv, 1164 København.

 

Selv om sensommeren viser sig fra sin bedste side, kan det være godt at være fremsynet omkring helbred og immunfunktion. Efterår og vinter er nemlig lavsæson for mange mennesker, der kæmpes med lav energi, dårligt humør og flere sygedage. Kombinationen af sund kost, motion, mental sundhed og god søvn burde være nok til at undgå det værste men desværre er det ikke altid nok.

De almindeligste forkølelsessygdomme 

Et fælles træk ved alle forkølelsessygdomme er betændelse i åndedrætsorganernes slimhinder, herunder næsen og bihulerne, svælget, strubehovedet, luftrøret, bronkierne og lungerne. Gennem åndedrættet udsættes vi dagligt for skadelige påvirkninger fra miljøet som støv, fugt, skiftende temperatuer samt virus og bakterier. Normalt sørger fimrehårerne i næsen, svælget og bronkierne samt cellerne i immunsystemet dog for, at mikroberne ikke kommer til at fremkalde infektioner, men fjernes fra kroppen.
Hvis kroppens forsvarsmekanismer har tabt deres effekt, kan virus sætte sig fast i luftvejenes slimhinder og formere sig, hvorved der udvikles en virusinfektion.
En sådan infektion svækker forsvarsmekanismerne yderligere og øger risikoen for at blive syg, derudover kan andre smittebærere som bakterier lettere end ellers trænge ind i kroppen. Det er altid vanskeligere for kroppen, at bekæmpe sygdomme fremkaldt af flere forskellige mikrober.

Selvforskyldt modtagelighed

Følgende faktorer øger modtageligheden for infektioner i luftvejene:

Rygning – røgen beskadiger luftvejenes slimhinder og fimrehår; nikotin svækker immunforsvaret.
Vitaminmangel – ensidig og underlødig kost svækker immunforsvaret
Svækket immunforsvar – stress, overtræning, inaktivitet, kulde, fugt og træk gør kroppen mere modtagelig for bakterie og virusangreb.

Det er bedre at forebygge end at behandle

Akupunktur er et godt og effektivt redskab til behandling af mange lidelser, men også til at forebygge sygdom og opretholde sundhed. Den forebyggende effekt sker bl.a. ved at gøre modstandsevnen bedre ved stimuleringen af immunmodulerende neurotransmittere.
I klassisk kinesisk medicin anskues de fleste sygdomme som ubalancer i kroppen, ved eksempelvis allergi, forkølelse og influenza er det oftest en ubalance i Lunge-systemet eller i Wei Qi systemet,   – der bedst oversættes som ’beskyttende energi’. Den beskyttende energi er meget nært forbundet med den moderne forståelse af immunsystemet.

Hvis du allerede ved, at de næste tre måneder er der hvor du oftest er syg og nede energimæssigt, vil jeg foreslå dig at tage en række akupunkturbehandlinger så vi kan give din krop og sind de bedste muligheder for at klare kulden, trætheden og influenzaen.