Ring ind og book en behandling på 33 75 10 05. Find os på Nygade 6, 3.sal tv, 1164 København.

HVAD ER PROLON?

ProLon er et 5-dages kostprogram, der er plantebaseret, laktose og glutenfrit. Måltidskassen består af frysetørrede grøntsags-supper, nøddebarer, knækbrød, oliven, urteteer og kosttilskud. Den første dag indtager man ca. 1100 kalorier, og de sidste fire dage indtager man ca. 770 kalorier.

Diæten er udviklet af Professor Valter Longo fra University of Southern California (USC).

HVEM ER PROLON OG FASTING MIMICKING DIET FOR?

ProLon er velegnet til brug for alle, der søger at optimere deres helbred og forebygge fremtidig sygdom. ProLon har i kliniske forsøg påvist gavnlige indvirkning på et bredt udvalg af markører.

Følgende signifikant målbare effekter er opnået i studierne af ProLon:

 • Reduktion i bugfedt og fedt omkring organerne men vedligeholdelse af muskelmassen.
 • Reduktion i fastende blodsukker, men forbedret blodtryk, kolesterol og triglycerid tal.
 • Reduktion i C-reaktivt protein (en markør for inflammation i kroppen).
 • Reduktion af IGF-1 (højt IGF-1 er associereret med øget dødelighed og kræft hos mennesker).
 • Vedligeholdelse af stamceller og regenerative markører.
 • Genopbygning af naive T-celler til immunforsvaret, organceller og andre blodceller.

Deltagerne og klienter har endvidere udtrykt at ProLon runderne har givet:

 • Bedre og blødere hud.
 • Optimeret energiniveau, og en lettere følelse i kroppen.
 • Forbedret sult og madkontrol.
 • Lyst til at leve sundere efterfølgende.

HVEM ER PROLON IKKE FOR?

 • Personer under 18 år og ældre der er svage.
 • Gravide og ammende kvinder.
 • Personer med allergi overfor nødder eller soya.
 • Personer med et Body Mass Index (BMI) under 18.
 • Personer med BMI over 40.
 • Personer der er diagnosticeret med alvorlige medicinske tilstande eller sygdomme, medmindre det er godkendt skriftligt af en læge som er specialiseret i at behandle den pågældende tilstand.
 • Personer som er svækket af en sygdom eller af medicinsk procedure.
 • Personer der indtager medicin, som ikke er kompatibelt at indtage sammen med en kalorierestriktiv diæt.
 • Individer med Diabetes (Type 1 og Type 2), kardiovaskulære sygdomme og cancer, medmindre det er godkendt skriftligt af autoriseret læge. ProLon bør aldrig kombineres med glukosesænkende midler såsom metformin eller insulin.
 • Fasting er forbudt for individer med visse metaboliske lidelser, herunder lidelser der hvor gluconeogenesen er påvirket.
 • Personer med en historie med væsentlige hjertelidelser, især kongestiv hjerteinsufficiens NYHA grad 2 eller mere eller LVEF < 40 % ved enhver forudgående vurdering.
 • Personer der har en historie med synkope (besvimelse) i forbindelse med   kalorierestiv diæt eller andre medicinske co-morbiditeter.
 • Personer med specielle diætbehov der ikke er kompatible med ProLon kostplan.
 • Personer med lever- eller nyresygdomme, hvor sygdommen kan blive
 • påvirket af det lave glukose og protein-indhold i diæten.

HVOR OFTE TAGES DENNE 5 DAGES PROLON DIÆT?

De kliniske studier, der er blevet udført på ProLon var tre sammenhængende måneder med de 5 dage i hver. Hvis man ønsker at opnå de samme resultater bør man prøve dette. Herefter kan man vente til året efter eller tage en til tre 5 dages ProLon diæter mere i løbet af året alt efter behov. Man kan også vælge at tage den 5 dages ProLon diæt en gang i kvartalet.

 

EVENTUELLE BIVIRKNINGER

Man kan opleve mindre ubehag og bivirkninger ved at faste, og altså også ved ProLon diæten. Dette sker når man får færre kalorier end normalt, eller når man eksempelvis ikke får sin daglige kaffe og andre stimulanser. Nedenstående kan i korte perioder opleves:

 • Svimmelhed
 • Træthed
 • Kuldskærhed
 • Hovedpine (udover den fra kaffestop)
 • Tørhed i munden
 • Dårligere hukommelse
 • Muskelsmerter
 • -Ved bivirkninger som svimmelhed kan en skive æble eller meget lidt juice indtages.

Desuden bør man være opmærksom på følgende:

 • Pas på med hård fysisk aktivitet, sauna, kulde etc.
 • Pas på med arbejde med tung maskineri og motordrevne maskiner.
 • Overvej om FMD kan gennemføres med den medicin du indtager.

HVORDAN VIRKER PROLON DIÆTEN I KROPPEN OG HVAD ER MEKANISMEN FOR EFFEKTEN PÅ HELBREDET?

Lavt niveau af stress på fysiologien, som her ved at nære og sulte kroppen på samme tid medvirker, at kroppen reagerer ved at beskytte sig selv. Begrænset indtag af føde eller decideret faste er en måde for kroppen at ødelægge det skadede og erstatte det ødelagte med nyt. Denne proces er også en tilpasningsevne, der ser ud til at tillade visse celler at have en længere levetid i tider med hungersnød, da det energimæssigt er ”billigere” at reparere en celle end at dele og skabe nye.

Når kroppen får mindre næring end normalt, begynder den altså at nedbryde sig selv fra den dårligste og mest slidte ende for at genbruge dele og spare på energien.

Dette sker ved en proces, der hedder autofagi, som betyder ”at spise sig selv”. Autofagi er en proces, hvor ødelagte eller overflødige organeller, proteiner og strukturer inde i cellen omsluttes af en membran og nedbrydes af makrofagerne. Denne reparationsmekanisme er med til at holde cellerne raske og bl.a. forebygge, at der opstår kræft eller spredning af kræft. Nedsat autofagi i kroppen er en af hovedårsagerne for celleskader og aldring.

 

En anden væsentlig mekanisme er nærings-sansende stier (nutrient sensing pathways) som bl.a. er påvist af Professor Longo igennem mange års forskning.

Insulin-like growth factor (IGF-1).

Den første er IGF-1, som er et peptidhormon, der spiller en væsentlig rolle under vækst i barndommen og har anabolske (opbyggende) effekter hos voksne. Hormonet udskilles ved, at væksthormon udskilles fra hypofyseforlappen, og stimulerer produktionen af IGF-1 i leveren. IGF-1 produktion stimuleres yderligere som respons på indtag af mad (protein) og hæmmes ved faste. Høje niveauer af IGF-1 er associeret med aldring og vækst af eksisterende kræftceller i kroppen.

Mechanistic Target Of Rapomycine (MTOR).

Den anden er MTOR, som tilhører en gruppe af enzymer, der regulerer og stimulerer alt der støtter cellevækst og anabolske processer –Enzymet stimuleres af proteinindtag.

Protein Kinase A (PKA).

Den tredje; PKA er et gen, der aktiveres af sukker, som derved deaktiverer bestemte transskriptions- faktorer og fremmer dermed vækst og aldring i kroppen.

Professor Longo kalder PKA for ”the sugar pathway” og IGF-1 and MTOR for ”protein pro-aging pathways” og har påvist, at de er involverede i aldring og aldersrelateret sygdom. Virkningsmekanismen er, at når vi får højere niveauer af protein og sukker i kosten stiger niveauerne af IGF-1, MTOR og PKA hvilket stimulerer til vækst, celledeling og aldring.

ProLon nedregulerer de tre pathways. Når man holder disse niveauer nede bliver stamcellerne aktive hvilket stimulerer til cellulær regeneration, genopbygning af organ- og immunceller og foryngelse af kroppen. Ved ProLon diæten snydes kroppen til at tro, at den faster, mens den fortsat får tilført vigtig næring. Man undgår derved diverse bivirkninger og uønsket svaghed og træthed som ved andre typer af faste.

 

Hvis du er interesseret i at prøve ProLon diæten så tag gerne kontakt til mig. Vi forhandler produktet på min klinik.

 

 

 

 

 

Mit arbejde på klinikken går godt og der er travlt. Jeg bliver ofte spurgt af klienter om det er muligt at komme forbi klinikken for ren velvære eller om man nødvendigvis ”behøver at fejle noget?”. Så det vil jeg gerne adressere i dette nyhedsbrev.

Det er sådan, at jeg med en baggrund som traditionel fysioterapeut og efterfølgende Master of Medicine i akupunktur og tuina (medicinsk massage og manuel behandling) både arbejder med sygdom og skader men selvfølgelig også forebyggelse og velvære. For i kinesisk medicin er forebyggelse en meget stor ting, faktisk den største man kan stile efter som udøver af medicinen. Et kinesisk ordsprog lyder:

“Den overlegne læge forhindrer sygdom; Den middelmådig læge varetager forestående sygdom; Den ringere læge behandler aktuelle sygdomme.”

Et andet kinesisk ordsprog lyder:

”det er for sent at smede våben, når krigen er brudt ud”

Hvis vi bruger det sidste ordsprog som metafor omhandlende sygdom og sundhed, så giver det rigtig god mening at forebygge sygdom såfremt det er muligt, frem for først at agere når sygdommen er brudt ud. Det er noget vi i vores moderne samfund bør se på med alvor. For faktum er, at vi alle bliver syge i løbet af livet med det ene eller det andet. Men de sygdomme, primært de såkaldte livsstilsygdomme, som opstår på grund af faktorer i kosten, livsstilen, det ydre miljø og måden vi lever på, kan i stor grad undgås, så vi reelt ”kun” skal håndtere de sygdomme vi ikke kan undgå med forebyggelse.

Den gode nyhed er, at forskning tydeligt viser, at det er muligt at forebygge endda en rigtig stor andel af sygdomme. Det viser sig blandt andet, at 70% af sygdom kan forebygges (Healthy People 2000, DHHS 1991) og at 8 ud af 9 årsager til sygdom kan forebygges (New England Journal of Medicine, Fries et Koop).

I den traditionelle kinesiske sundhedspraksis yangsheng (der oversat betyder ‘livsnærende øvelser’) med en historie på cirka 2500 år, har man haft som overordnet mål at give glæde, sundhed og et langt liv. De 4 søjler, der udgør fundamentet for dette mål, er arbejdet med sind og følelser, diæt, søvn og fysisk aktivitet. Hvis målet med de livsnærende øvelser er glæde, sundhed og et langt liv kan vi sige at forebyggelse af sygdom er essentielt.

Det er min personlige mening, at det er vores eget ansvar og pligt at vedligeholde og pleje helbredet og derved forebygge sygdom. Dette betyder så også, at opsøge hjælp til det. Jeg hjælper som behandler mine klienter i at genskabe korrekt funktion men også forståelse af basale principper for sundhed og velvære blandt andet via rådgivning omkring kost, kosttilskud, øvelser og livsstil.

Med akupunktur og manuel terapi, som jeg benytter på klinikken kan jeg hjælpe med bl.a. at stimulere immunfunktionen, forbedre fordøjelsen, balancere det autonome nervesystem for derved at reducere stress og dens negative effekt på kroppen samt øge cirkulation af blod, energi og lymfe i systemet. Alt sammen noget som kan hjælpe i forebyggelsen af sygdom og som desuden bidrager til vores velvære kropsligt, følelsesmæssigt og psykisk. Så for at svare enkelt på det ofte stillede spørgsmål, så giver det rigtig god mening at komme på klinikken til behandling uden at man fejler noget. Hvis du trænger til behandling så tag endelig kontakt:

mlr @ nordicclinic. com

Magasinet PSYKOLOGI (nr. 2, 2017) med en artikel om Qi Gong og mit torsdags hold. Det er et godt blad og dejligt med mere fokus på Qi Gong og traditionelle metoder til et bedre liv.

LINK til PDF artikel:

artikel_qigong_psykologi

Som jeg skrev i efteråret er hver sæson associeret med forskellige organer i kroppen; sommeren med Hjerte og Tyndtarm, sensommeren med Milt og Mave, efteråret med Lunger og Tyktarm og vinteren med Nyre og Blære. Foråret er forbundet med Leveren og Galdeblæren.

I følge kinesisk medicin er hovedfunktionen for Leveren at opbevare blodet og har derudover den vigtige opgave at få alting til at flyde frit. Både energien og blodet flyder frit og jævnt i de korrekte mængder på grund af Leverens evne til at dirigere og tilpasse dette frie flow. Især tre hovedområder fungerer på grund af Leverens arbejde; vores følelsesmæssige liv, fordøjelsen og det menstruelle hos kvinderne. Galdeblæren har, ligesom i vestlig forståelse, primært indflydelse på fordøjelsen.
I kroppen siges Leveren endvidere at kontrollere sener og bindevæv, den åbner sig i øjnene og manifesterer sig i neglene.
Emotionelt er Leveren og Galdeblæren forbundet med vrede, frustration og irritation men også positive kvaliteter som empati, intuition og forståelse.

Når Leveren er balanceret og fungerer godt, er energien jævn, aktiv og flydende. Det hjælper os til at få gjort ting uden at stresse. Når den derimod ikke fungerer som den bør, eller når energien er blokeret oplever vi let fysiske såvel som emotionelle konsekvenser. Personer med en stagneret Lever-energi vil ofte opleve at have kortere lunte, opleve irritation, vredes-udbrud, frustration eller aggression og være tilbøjelige til at få hovedpine, tinnitus og svimmelhed. Disse kraftige følelser kan på et tidspunkt vende og blive til depression og modløshed.

Leveren er associeret med træ elementet og altså foråret hvor energien ekspanderer og alting igen vokser frem og vækkes til live efter vinterens lange dvale. Foråret er derfor perioden hvor det drejer sig om “at komme ud af hullerne igen” og få gjort ting efter en lang periode af inaktivitet og tilbagetrækning.
Det er sæson for aktivitet, og vi skal forsøge at udnytte det momentum der er i dens ekspanderende bevægelse. Det er en periode fyldt med optimisme over at energien igen er aktiveret og varmen og lyset bringer håb og forsikring om at vinteren nu endeligt er forbi.

Hvor vi i efteråret skulle se på at få afsluttet opgaver, så vi kunne gå vinteren i møde med afklarethed og spare på vores energiressourcer, er foråret nu tiden hvor vi skal påtage os nye opgaver, gøre forårsrent, rydde op og smide ud.
Vi kan desuden udnytte energien og lade den fremme vores kreativitet, planlægning af året der kommer og perspektivet omkring fremtiden.
Målet er som altid at forsøge at harmonisere os selv med sæsonens bevægelse. Foråret er tiden hvor Yang energien vokser, i kroppen kan vi drage fordel af dette ved at bevæge os mere og strække vores muskler og sener for at fremme cirkulationen af energi og blod i kroppen. Det er derfor et godt tidspunkt at begynde at træne lidt hårdere fysisk træning, komme mere udendørs og begynde at svede lidt mere.

Vi kan alle bruge lidt ekstra energi og immunitet især i vinterhalvåret, og der er faktisk flere muligheder for at hjælpe kroppen til at opnå dette.

Få nok søvn. Gå gerne lidt tidligere i seng eller sov lidt længere her om vinteren. Energien er lavere i vinterperioden og vi er mange der godt kan bruge en ekstra halv eller hel time hvilket er helt ok!

Spis godt og varieret. Sørg for at få rigelig grønt, bær og frugt i nævnte rækkefølge. (min. 600 gram om dagen, men gerne mere), gode proteiner fra fisk, fjerkræ og rødt kød i lidt mindre grad, helst økologisk. Fuldkorns produkter, bønner og linser. Mandler, nødder, frø og kerner. Sunde olier og fedtstoffer.

Oprethold en god væskebalance. Drik 1½ liter rent vand, derudover grøn te, urtete, friskpresset grøntsags-frugtjuice gerne med øko-citrusfrugt og ingefær. Kaffe og alkohol – vælg kvalitet frem for kvantitet.

Dyrk motion. Minimum en halv time hver dag og husk at cykelturen til arbejde ikke er ‘motion’ som sådan, det er transport. Naturligvis tæller det med i dit samlede bevægelsesregnskab men dyrk motion for motionens skyld; gå eller løb en tur, træn musklerne både til styrke og udholdenhed. Husk at man ikke behøver gå i et træningscenter for at træne musklerne. Kropsøvelser hjemme er helt fine.  Eller find en sportsgren der giver dig lyst og udfordring til at bevæge dig mere; tai chi, dans, hockey eller noget helt andet.

Spis kosttilskud.

Følgende kosttilskud kan med fordel indtages for at give krop og sind præcis de byggesten der er behov for i vinterperioden.

Nedenstående er hvad jeg selv spiser dagligt for at holde mig sund og rask:

Multivitamin og mineraltilskud i ordentlig kvalitet og gode mængder.

D-vitamin: 6.ooo – 10.000 IE hver dag i vinterhalvåret.

Omega 3/fiskeolie: 2 gram EPA/DHA fra fiskeolie og en spiseske Udo’s choice.

Probiotika: gavnlige mælkesyrebakterier bredspekteret og i ordentlige doser. Minimum 10 milliarder CFU.

Co-enzym Q10: 100 – 200 mg. dagligt for bedre energiproduktion.

Martin Lund Rasmussen - fysioterapeut og akupunktør

Martin Lund Rasmussen – fysioterapeut og akupunktør

Kort interview om Qi Gong på Moshi Moshi Mind’s blog, i anledningen af min undervisning på Deres  Mellow Modern Escape retreat i november.

Læs her:

http://www.moshimoshimind.dk/mind-stories/martin-lund-rasmussen/

liziming

Qi Gong er en del af den traditionelle kinesiske bevægelses-tradition og har været brugt i årtusinder i forebyggelsen og behandlingen af sygdom.
Øvelserne tager udgangspunkt i koordineringen mellem langsom bevægelse, vejrtrækning og bevidsthed.
Øvelserne hjælper kroppen til at give slip på unødige spændinger, og bevæger langsomt kroppens led, bindevæv og muskler i deres naturlige baner. Derved lærer kroppen at bevæge sig hensigtsmæssigt i hverdagen ved effektivt at balancere mellem spænding og afslapning.
Øvelserne reducerer stress og balancerer krop og sind for derved at åbne en større evne for nærvær. Man kan umiddelbart efter træning af Qi Gong mærke en større grad af jordforbindelse og centrering. Øvelserne er behagelige at udføre.

 

Nu hvor foråret kigger frem, betyder det, at pollensæsonen starter. Er du blandt de mange, der lider af denne type allergi?

Op mod en million danskere lider af pollenallergi og Statens Institut for Folkesundhed regner med, at der i år 2020 vil være 800.000 flere danskere med allergi.

Her i foråret er det elm og specielt birk, som giver høfebersymptomer. Om sommeren er det især græs og bynkepollen der er skyld i symptomerne.

I forbindelse med allergi taler man om allergener og antistoffer. Allergener er de stoffer, som udløser opbyggelsen af antistoffer, ved kontakten med slimhinderne. Der udløses så fra de såkaldte mastceller, der er store celler i slimhinden, et udløb af histamin. Det er denne histamin, som medfører symptomerne.

De almindelige symptomer på høfeber er kraftige nyseture, tilstoppet næse samt kløende og løbende øjne. Mange får desuden også astmasymptomer; hoste, vejrtrækningsbesvær, lyd på vejrtrækningen, trykken for brystet. Desuden ses ofte træthed, utilpashed og hovedpine.

Nogle personer med pollenallergi får symptomer året rundt, hvis de spiser fødevarer, som krydsreagerer med pollen. Andre har kun symptomer i pollensæsonen. Studier viser, at diabetikere og patienter med hjertekarsygdomme ligger på et bedre niveau i vurderingen af livskvalitet end allergikere oplever i pollensæsonen.

Den lægelige behandling mod pollenallergi er oftest anti-histaminer men i mange tilfælde anvendes binyrebarkhormon enten som spray eller i indsprøjtninger. Desværre er der en del bivirkninger forbundet med især binyrebarkhormon. Ved langtidsbrug kan der bl.a. opstå svimmelhed, forhøjet blodtryk, osteoporose, nedsat sårheling, hudproblemer og binyreskader. Brugen af næsesprays, der ofte opfattes som harmløse kan også give bivirkningen som hovedpine, svimmelhed, kvalme og opkast og i nogle tilfælde øge tendensen til svampeinfektioner i næsen.

Det er en kendsgerning at brugen af mere og mere medicin ikke betyder et bedre helbred og med risikoen for bivirkninger er det derfor vigtigt at nedsætte brugen af disse midler til et minimum.

-Men der er hjælp at hente, da Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) og især akupunktur er effektivt i behandlingen af høfeber.

I kinesisk medicin anskues de fleste sygdomme som ubalancer i kroppen, ved eksempelvis allergier er det oftest en ubalance i Lunge-systemet eller i Wei Qi systemet, -oversættes bedst som ’beskyttende energi’. Den beskyttende energi er meget nært forbundet med den moderne forståelse af immunsystemet. Ved at balancere det eller de systemer der er involveret og samtidig behandle symptomerne kan man ofte se en betydelig reduktion i symptomer og gener ved høfeber.

Et studie fra 2004 af the American Academy of  Pediatrics viste at akupunktur var bedre end placebo i behandlingen af allergier hos børn og der ingen bivirkninger var ved akupunkturen. Et andet studie af nyere dato viste at akupunktur kombineret med urtemedicin var effektivt og sikkert i behandlingen af sæsonallergier hos voksne.

Min erfaring viser, at det er bedst at starte akupunktur behandlingerne før pollensæsonen er i fuld gang, og at man derved kan nedsætte sine symptomer væsentligt.

Ofte kan 4-6 behandlinger gøre en stor forskel på kroppens håndtering af pollensæsonen.

Jeg kombinerer ofte akupunktur behandlingerne med naturlige anti-histaminer som kan gives i tilskud, eksempelvis C-vitamin, Magnesium og Quercetin.

 

Hvis du lider af høfeber eller kender nogle der gør er du velkommen til at kontakte mig for behandling.

 

DSC_7932

Jeg blev fornyligt interviewet til That’s China Magazine, der er det største magasin i Kina for udlændinge. Bladet kontaktede mig for at høre om min studietid i Kina, mit liv og arbejde i Danmark og hvad jeg ellers ville dele med deres læsere til deres april udgivelse om studieliv i Kina.
Det endte med at blive en større omgang som jeg er godt tilfreds med resultatet af.
Læs med her hvis du har lyst:

Martin Lund Rasmussen - fysioterapeut og akupunktør

Martin Lund Rasmussen – fysioterapeut og akupunktør

Martin interview

Interview fra fagbladet Fysioterapeuten om mit studie i Kina, mit arbejde og betragtninger om akupunktur og sundhed.

martin