Ring ind og book en behandling på 33 75 10 05. Find os på Nygade 6, 3.sal tv, 1164 København.

Vi kommer desværre alle sammen til i løbet af vores liv enten at kende en person med kræft, miste en person tæt på os til kræft eller selv opleve at få kræft.
Når diagnosen er stillet behandles kræftsygdom ofte med operation efterfulgt af kemoterapi og/eller strålebehandling.
I mit arbejde er jeg ofte i kontakt med mennesker med forskellige former for kræft. De opsøger mig for at få hjælp til at understøtte den behandling de modtager på hospitalet og nedsætte forskellige bivirkninger, primært fra kemoterapi hvor effekten af akupunktur er særlig god. Samtidig er der også flere af dem, der ønsker hjælp til at opbygge kroppens energi-system samt reducere stresssymptomer og angst.

Kemoterapi

Ordet kemoterapi betyder behandling med kemiske stoffer, såkaldte cytostatika. Kemoterapi virker dels ved at ødelægge vigtige funktioner i cellen, så den dør, dels ved at hæmme eller standse en ukontrolleret vækst af cellerne. Kemoterapi virker kraftigst på de celler, der deler sig hurtigt, som ved kræftsygdomme. Denne behandling har en række bivirkninger forbundet med sig, udover kvalme og opkast, vil nemlig også sunde og raske celler blive påvirket af kemoterapien.

KEMOTERAPİ

Knoglemarven og celler i blodet

Knoglemarven er det sted, hvor de røde blodlegemer, de hvide blodlegemer og blodpladerne dannes.
Under kemoterapien vil knoglemarvens evne til at danne disse celler blive nedsat.
I de røde blodlegemer findes det røde farvestof hæmoglobin, der transporterer ilt rundt til hele organismen. Mangel på
hæmoglobin betyder, at patienten mangler blod. Blodmanglen viser sig ved, at man bliver træt, bleg, svimmel, uden appetit og nemmere forpustet.

De hvide blodlegemer (leukocytterne) bekæmper bl.a. infektioner. Der er flere forskellige typer hvide blodlegemer. En af dem er neutrocytter, som bekæmper bakterier. Leukocytterne og neutrocytterne vil oftest være lavest 10 – 12 dage efter kemoterapi behandlingen. Ved mangel på leukocytter eller neutrocytter bliver kroppens immunforsvar svækket.
Et lavt antal leukocytter kan bevirke, at patienten ikke kan ”tåle” næste omgang kemoterapi i det risikoen for en fatal infektion er for stor.

knoglemarv

Akupunktur i kræftbehandlingen

Der er som nævnt flere bivirkninger ved konventionel kræftbehandling, og akupunktur er effektivt til at mindske eller afhjælpe flere af dem. Akupunktur kan blandt andet hjælpe ved:

Kvalme og opkast
Nedsat appetit
Nedsat immunfunktion
Smerter
Hedeture og nattesved
Tørhed i mund og slimhinder
Diarre og forstoppelse
Angst, uro og søvnløshed

Sidst men ikke mindst er kræftpatienter desuden i høj risiko for at få depression, her kan akupunktur være medvirkende til at mindske depressionssymptomerne men kan ikke stå alene ved moderat og svær depression.

DSC_7957