Ring ind og book en behandling på 33 75 10 05. Find os på Nygade 6, 3.sal tv, 1164 København.

Mit arbejde på klinikken går godt og der er travlt. Jeg bliver ofte spurgt af klienter om det er muligt at komme forbi klinikken for ren velvære eller om man nødvendigvis ”behøver at fejle noget?”. Så det vil jeg gerne adressere i dette nyhedsbrev.

Det er sådan, at jeg med en baggrund som traditionel fysioterapeut og efterfølgende Master of Medicine i akupunktur og tuina (medicinsk massage og manuel behandling) både arbejder med sygdom og skader men selvfølgelig også forebyggelse og velvære. For i kinesisk medicin er forebyggelse en meget stor ting, faktisk den største man kan stile efter som udøver af medicinen. Et kinesisk ordsprog lyder:

“Den overlegne læge forhindrer sygdom; Den middelmådig læge varetager forestående sygdom; Den ringere læge behandler aktuelle sygdomme.”

Et andet kinesisk ordsprog lyder:

”det er for sent at smede våben, når krigen er brudt ud”

Hvis vi bruger det sidste ordsprog som metafor omhandlende sygdom og sundhed, så giver det rigtig god mening at forebygge sygdom såfremt det er muligt, frem for først at agere når sygdommen er brudt ud. Det er noget vi i vores moderne samfund bør se på med alvor. For faktum er, at vi alle bliver syge i løbet af livet med det ene eller det andet. Men de sygdomme, primært de såkaldte livsstilsygdomme, som opstår på grund af faktorer i kosten, livsstilen, det ydre miljø og måden vi lever på, kan i stor grad undgås, så vi reelt ”kun” skal håndtere de sygdomme vi ikke kan undgå med forebyggelse.

Den gode nyhed er, at forskning tydeligt viser, at det er muligt at forebygge endda en rigtig stor andel af sygdomme. Det viser sig blandt andet, at 70% af sygdom kan forebygges (Healthy People 2000, DHHS 1991) og at 8 ud af 9 årsager til sygdom kan forebygges (New England Journal of Medicine, Fries et Koop).

I den traditionelle kinesiske sundhedspraksis yangsheng (der oversat betyder ‘livsnærende øvelser’) med en historie på cirka 2500 år, har man haft som overordnet mål at give glæde, sundhed og et langt liv. De 4 søjler, der udgør fundamentet for dette mål, er arbejdet med sind og følelser, diæt, søvn og fysisk aktivitet. Hvis målet med de livsnærende øvelser er glæde, sundhed og et langt liv kan vi sige at forebyggelse af sygdom er essentielt.

Det er min personlige mening, at det er vores eget ansvar og pligt at vedligeholde og pleje helbredet og derved forebygge sygdom. Dette betyder så også, at opsøge hjælp til det. Jeg hjælper som behandler mine klienter i at genskabe korrekt funktion men også forståelse af basale principper for sundhed og velvære blandt andet via rådgivning omkring kost, kosttilskud, øvelser og livsstil.

Med akupunktur og manuel terapi, som jeg benytter på klinikken kan jeg hjælpe med bl.a. at stimulere immunfunktionen, forbedre fordøjelsen, balancere det autonome nervesystem for derved at reducere stress og dens negative effekt på kroppen samt øge cirkulation af blod, energi og lymfe i systemet. Alt sammen noget som kan hjælpe i forebyggelsen af sygdom og som desuden bidrager til vores velvære kropsligt, følelsesmæssigt og psykisk. Så for at svare enkelt på det ofte stillede spørgsmål, så giver det rigtig god mening at komme på klinikken til behandling uden at man fejler noget. Hvis du trænger til behandling så tag endelig kontakt:

mlr @ nordicclinic. com